Jadłospis
JADŁOSPIS od 04.09. do 08.09.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
P O N I E D Z I A Ł E K |
pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidory malinowe, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
barszcz czerwony z ziemniakami, makaron z sosem szpinakowym, woda z cytryną, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
placek drożdżowy z owocami (wypiek własny), bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
W T O R E K
|
bułki wieloziarniste, masło, pasztetowa, ogórek kwaszony, papryka czerwona, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa owocowa z makaronem, kotlety drobiowe, surówka porowa z jabłkiem i marchewką, ziemniaki puree z koperkiem, woda + sok 100%, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
kisiel truskawkowy, ciastka kruche, banany, herbata, ( alergeny: 1; 3; 7 )
|
Ś R O D A |
pieczywo mieszane, masło, szynka włoska, ogórek świeży, papryka, sałata lodowa, herbata, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
kapuśniak z białej kapusty z przecierem pomidorowym, gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, sałatka szwedzka z marchewką, kompot wieloowocowy, ( alergeny: 1; 7; 9 ) |
koktajl malinowo -bananowy, chrupki kukurydziane, herbata, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
C Z W A R T E K
|
bułki wieloziarniste, masło, szynka BRACKA, pomidory malinowe, ogórek kwaszony, kawa zbożowa z mlekiem, herbata zwykła, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
zupa brokułowa z makaronem, schab duszony w sosie własnym, kapusta biała gotowana, ziemniaki, woda + sok 100%, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
gofry, owoce, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 )
|
P I Ą T E K |
rogale mleczne, masło, serek homogenizowany, dżem 100% malinowy, kakao, herbata z cytryną, paluszki marchewkowe, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa ziemniaczana z natką pietruszki, racuchy drożdżowe, arbuz, napój ,,Kubuś”, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
tosty z serem i szynką, jabłko, herbata, ( alergeny: 1; 7 ) |
* Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.
JADŁOSPIS 01.09.2023r.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
P O N I E D Z I A Ł E K |
————————————- |
——————————————- |
———————————— |
W T O R E K
|
————————————- |
——————————————- |
———————————–
|
Ś R O D A |
————————————- |
—————————————— |
———————————— |
C Z W A R T E K
|
————————————- |
——————————————
|
————————————
|
P I Ą T E K |
pieczywo mieszane, masło, serek kanapkowy, powidła, miód lipowy, pomidory malinowe, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa jarzynowa z ziemniakami, pierogi leniwe z masłem, arbuz, sok 100% multiwitamina, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
kanapki z jajkiem i warzywami, herbata, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
* Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.
JADŁOSPIS od 11.04. do 14.04.
ŚNIADANIE | OBIAD | PODWIECZOREK | |
P O N I E D Z I A Ł E K | ————————————— | ——————————————- | —————————————- |
W T O R E K | pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidory, dżem 100% wiśniowy, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem ( alergeny: 1; 7 ) | zupa jarzynowa, naleśniki z jabłkami, sok marchewkowy, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) | deser mleczny, herbata, ( alergeny: 1; 7 ) |
Ś R O D A | bułki wieloziarniste, masło, twarożek z zielonym ogórkiem, papryka, rzodkiewka, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) | rosół z makaronem, kurczak duszony w sosie własnym, marchewka gotowana, ziemniaki, kompot wieloowocowy, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) | galaretka truskawkowa, ciastka – herbatniki, pomarańcza, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
C Z W A R T E K | pieczywo mieszane, masło, polędwica sopocka, papryka, ogórek kwaszony, kawa zbożowa z mlekiem, herbata zwykła, ( alergeny: 1; 7 ) | zupa leningradzka z ziemniakami, i kaszą jęczmienną, pulpety wieprzowa w sosie pomidorowym z makaronem, brokuły, woda + sok 100%, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) | kaszka manna, owoce, herbata, ( alergeny: 1; 7 ) |
P I Ą T E K | płatki kukurydziane z mlekiem, chałki, masło, serek ,,Łaciaty’’, powidła, herbata z cytryną, paluszki marchewkowe, ( alergeny: 1; 7 ) | zupa meksykańska z kukurydzą, ryż na mleku z masłem i bananami, napój ,,Kubuś”, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) | pizza z warzywami i serem mozzarella, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
* Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.
JADŁOSPIS od 13.03. do 17.03.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
P O N I E D Z I A Ł E K |
pieczywo mieszane, masło, twarożek ze szczypiorkiem, papryka czerwona, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, łazanki z warzywami i wędliną, kompot śliwkowy, ( alergeny: 1; 3; 9 ) |
jogurt z kawałkami owoców, paluszki Juniorki, herbata, ( alergeny: 1; 7 ) |
W T O R E K
|
pieczywo mieszane, masło, szynka ROGOWSKA, sałata lodowa, pomidory, herbata, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa owocowa z makaronem, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, kapusta kiszona gotowana, ziemniaki, woda z cytryną, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
ciasto murzynek (wypiek własny), jabłko, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 )
|
Ś R O D A |
pieczywo mieszane, masło, szynka chlebowa, rzodkiewka, papryka kolorowa, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem, pierogi leniwe z masłem i cynamonem, pomarańcza, napój marchewkowo – brzoskwiniowy, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
pieczywo Wasa, masło, bukiet warzyw, herbata, ( alergeny: 1; 7 ) |
C Z W A R T E K
|
bułki wieloziarniste, masło, pasta rybna z kiszonym ogórkiem, pomidory, kawa zbożowa z mlekiem, herbata, ( alergeny: 1; 3; 4; 7 ) |
rosół z ryżem, kotlety mielone, surówka z kapusty pekińskiej z zielonym ogórkiem, papryką, rzodkiewką i kukurydzą, puree ziemniaczane z masłem i koperkiem, kompot wieloowocowy, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
kaszka manna, pomarańcza, herbata, ( alergeny: 1; 7 )
|
P I Ą T E K |
pieczywo pszenne, masło, serek homogenizowany, dżem 100% truskawkowy, mleko, herbata z cytryną, paluszki marchewkowe, ( alergeny: 1; 7 ) |
barszcz czerwony z makaronem, jajko gotowane w sosie musztardowym, fasolka szparagowa, ziemniaki, woda + sok 100%, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
wafelki kakaowe, banany, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
* Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.
JADŁOSPIS od 13.02. do 17.02.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
P O N I E D Z I A Ł E K |
pieczywo mieszane, masło, ser żółty bydgoski, pomidory malinowe, miód, herbata zwykła, kakao, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa brokułowa z makaronem, jajko gotowane w sosie musztardowym, fasolka szparagowa, ziemniaki, woda + sok 100%, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
kaszka manna, pomarańcza, herbata, ( alergeny: 1; 7 ) |
W T O R E K
|
bułki wieloziarniste, masło, pasztetowa, ogórek kiszony, papryka czerwona, herbata, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
kapuśniak z kapusty kwaszonej z ziemniakami, kaszotto z kurczakiem i warzywami, woda z cytryną, ( alergeny: 1; 3 ; 7; 9 ) |
deser mleczny z owocami i ciasteczkami, herbata, ( alergeny: 1; 3 ; 7)
|
Ś R O D A |
bułki mieszane, masło, szynka krucha, pomidory, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa jarzynowa z ziemniakami, pierogi leniwe z masłem, pomarańcza, woda + sok %, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
pieczywo chrupkie Wasa z masłem i warzywami, bawarka, ( alergeny: 1; 7 ) |
C Z W A R T E K
|
pieczywo wieloziarniste, masło, szynka drobiowa, papryka kolorowa, sałata lodowa, ogórek świeży, kawa zbożowa z mlekiem, herbata zwykła, ( alergeny: 1; 7 ) |
rosół z kluseczkami, kotlety schabowe, surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem kwaszonym i jabłkiem, ziemniaki puree z koperkiem, sok wieloowocowy, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 )
|
pączki na jogurcie naturalnym (wypiek własny), jabłka, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7)
|
P I Ą T E K |
zupa mleczna budyniowa, rogale, masło, serek ,,Łaciaty”, dżem 100%, herbata owocowa i imbirem, marchewka, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa fasolowa z ziemniakami, makaron z sosem szpinakowym, napój ,,Kubuś”, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
gofry, banany, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
JADŁOSPIS od 06.02. do 10.02.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
P O N I E D Z I A Ł E K |
pieczywo, masło, ser żółty, pomidory, dżem truskawkowy, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
kotlety rybne, fasolka szparagowa żółta, ziemniaki, woda + sok 100%, ( alergeny: 1; 3; 4; ) |
budyń śmietankowy, owoce, herbata, ( alergeny: 1; 7 ) |
W T O R E K
|
pieczywo, masło, szynka krucha, ogórek kwaszony, herbata, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
rosół z makaronem, potrawka drobiowa z ryżem, marchewka z groszkiem, napój ,,Kubuś”, ( alergeny: 1; 3 ; 7; 9 ) |
deser truskawkowy, ciastka – biszkopty, bawarka, ( alergeny: 1; 3 ; 7)
|
Ś R O D A |
pieczywo, masło, szynka, papryka czerwona, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa ogórkowa z koperkiem, placki ziemniaczane, jabłko, kompot, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
jogurt z kawałkami owoców, paluszki, herbata, ( alergeny: 1; 7 ) |
C Z W A R T E K
|
pieczywo, masło, jajko gotowane, papryka, kawa zbożowa z mlekiem, herbata z cytryną, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
pieczeń wieprzowa duszona w sosie własnym, kapusta gotowana, ziemniaki, sok 100% jabłkowy, ( alergeny: 1; 7 )
|
ciasto marchewkowe (wypiek własny), bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 )
|
P I Ą T E K |
płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo, masło, serek topiony, powidła, herbata zwykła, jabłko, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa ziemniaczana z natką pietruszki, makaron z sosem owocowym, woda z cytryną, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
bułka mleczna z masłem, pomarańcza, herbata, ( alergeny: 1; 7 ) |
* Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.
JADŁOSPIS od 16.01. do 20.01.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
P O N I E D Z I A Ł E K |
pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidory malinowe, powidła, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa warzywna z ziemniakami, łazanki z wędliną, kapustą kwaszoną i papryką, napój ,,Kubuś”, ( alergeny: 1; 3; 9 ) |
murzynki, gruszki, herbata, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
W T O R E K
|
pieczywo wieloziarniste, masło, kiełbasa szynkowa, ogórek kwaszony, pomidory malinowe, herbata, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa koperkowa z makaronem, gołąbki w sosie pomidorowym, ziemniaki, woda z cytryną, ( alergeny: 1; 3 ; 7; 9 ) |
kanapki z jajkiem i warzywami, herbata, ( alergeny: 1; 3 ; 7)
|
Ś R O D A |
bułki mieszane, masło, szynka gotowana z indyka, sałata lodowa, papryka kolorowa, herbata z cytryną i imbirem, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa pomidorowa z kaszą, bitki wieprzowe w sosie własnym, surówka szwedzka, ziemniaki, woda + sok %, ( alergeny: 1; 7; 9 ) |
koktajl truskawkowy, wafelki kakaowe, herbata, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
C Z W A R T E K
|
pieczywo wieloziarniste, masło, pasta rybna z ogórkiem kwaszonym, pomidory malinowe, kawa zbożowa z mlekiem, herbata zwykła, ( alergeny: 1; 3; 4; 7 ) |
rosół z makaronem, kurczak w sosie potrawkowym, ryż, marchewka z groszkiem, sok 100% pomarańczowy, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 )
|
faworki drożdżowe (wypiek własny), pomarańcza, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7)
|
P I Ą T E K |
zupa mleczna, pieczywo pszenne, masło, serek ,,Łaciaty”, dżem 100%, miód naturalny, herbata z truskawkami i cytryną, marchewka, ( alergeny: 1; 7 ) |
barszcz czerwony z ziemniakami, racuchy drożdżowe, mandarynki, sok wieloowocowy, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
parówki z szynki na ciepło, ketchup, pieczywo, masło, jabłko, herbata, ( alergeny: 1; 7 ) |
* Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.
JADŁOSPIS od 19.12. do 23.12.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
P O N I E D Z I A Ł E K |
pieczywo wieloziarniste, masło, pasta z jajek ze szczypiorkiem, pomidory malinowe, kawa zbożowa z mlekiem, herbata owocowa,, PROSTO Z LASU”, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
zupa ogórkowa z koperkiem, pierogi leniwe z masłem, mandarynki, woda + sok 100%, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
parówka w chlebie tostowym, jabłko, herbata, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
W T O R E K
|
bułki mieszane, masło, pasztetowa, ogórek kwaszony, papryka czerwona, kawa zbożowa z mlekiem, herbata z cytryną, ( alergeny: 1; 7 ) |
barszcz czerwony z makaronem, śledź z marchewką i jogurtem naturalnym, ziemniaki, kompot wieloowocowy, ( alergeny: 1; 3; 4; 7; 9 ) |
murzynek (wypiek własny), owoce, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 )
|
Ś R O D A |
pieczywo wieloziarniste, masło, szynka rogowska, pomidory malinowe, kawa zbożowa z mlekiem, herbata zwykła, ( alergeny: 1; 7 ) |
spaghetti z mięsem mielonym w sosie bolońskim z pestkami słonecznika, woda z cytryną, ( alergeny: 1; 3 ) |
pierniki domowe, mandarynki, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
C Z W A R T E K
|
pieczywo mieszane, masło, pasta serowa z rzodkiewką, papryka kolorowa, kakao, herbata, ( alergeny: 1; 7 ) |
rosół z kluseczkami, udko z kurczaka duszone w sosie własnym, ziemniaki, marchewka gotowana, napój jabłkowo-miętowy, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 )
|
kaszka manna, pomarańcza, herbata, ( alergeny: 1; 7 )
|
P I Ą T E K |
pieczywo mieszane, masło, serek kanapkowy, dżem truskawkowy, kawa zbożowa mlekiem, herbata, jabłko, ( alergeny: 1; 7 ) |
filet rybny, fasolka szparagowa żółta, puree ziemniaczane z koperkiem, sok pomarańczowy 100%, ( alergeny: 1; 3; 4; 7 ) |
ciasto marchewkowe (wypiek własny), bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
JADŁOSPIS od 05.12. do 09.12.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
P O N I E D Z I A Ł E K |
pieczywo mieszane, masło, twarożek z zielonym ogórkiem i koperkiem, pomidory malinowe, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
barszcz czerwony z makaronem, ryba smażona, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, ziemniaki-puree, kompot, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
placek z kruszonką i owocami (wypiek własny), bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7) |
W T O R E K
|
bułki wieloziarniste, masło, pasta z wędliny z natką pietruszki, papryka kolorowa, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
rosół z makaronem, potrawka drobiowa, marchewka z groszkiem, ryż, napój ,,Kubuś”, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
jogurt z kawałkami owoców, biszkopty, herbata, ( alergeny: 1; 3; 7 )
|
Ś R O D A |
pieczywo mieszane, masło, szynka BRACKA, sałata lodowa, papryka, ogórek kwaszony, herbata, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa leningradzka, knedle ziemniaczano – serowe z wiśniami i masłem, sok 100 % – pomarańczowy, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
pieczywo pszenne z masłem, parówki z szynki na ciepło, ketchup, herbata, marchewka do chrupania, ( alergeny: 1; 7 ) |
C Z W A R T E K
|
pieczywo wieloziarniste, masło, jajko gotowane, ser żółty, pomidory malinowe, sałata lodowa, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
zupa serowa z makaronem, gulasz wieprzowy, buraczki wiórki, ziemniaki, woda z cytryną, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
jabłko pieczone z miodem, ciastka, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7)
|
P I Ą T E K |
bułki mleczne, masło, serek ,,Twój smak”, powidła śliwkowe, miód, herbata z imbirem i pomarańczą, kakao, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa jarzynowa z ziemniakami, makaron ze szpinakiem, woda + sok 100%, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
gofry (wypiek własny), mandarynki, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
* Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.
JADŁOSPIS od 26.09. do 30.09.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
P O N I E D Z I A Ł E K |
pieczywo mieszane, masło, pasta twarogowa ze szczypiorkiem, pomidory malinowe, dżem 100% truskawkowy, herbata, mleko ( alergeny: 1; 7 ) |
barszcz czerwony makaronem, kotlety z jajek, fasolka szparagowa żółta, ziemniaki puree z koperkiem, woda + sok 100%, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
ciasto marchewkowe (wypiek własny ), bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7) |
W T O R E K
|
pieczywo wieloziarniste, masło, szynka biała, sałata lodowa, papryka czerwona, ogórek świeży, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa krupnik z ziemniakami, pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym z makaronem, brokuły gotowane, kompot śliwkowy, ( alergeny: 1; 3; 9 ) |
sałatka owocowa z jogurtem naturalnym, chrupki kukurydziane, napój, ( alergeny: 1; 7)
|
Ś R O D A |
pieczywo pszenne,, masło, parówki z szynki na ciepło, ketchup, pomidory malinowe, herbata z cytryną, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
kapuśniak z białej kapusty z przecierem pomidorowym, pierogi leniwe z masłem, owoce, napój marchewkowy, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
wafelki kakaowe, śliwki, herbata, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
C Z W A R T E K
|
bułki wieloziarniste, masło, pasztetowa, pomidory malinowe, ogórek kwaszony, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 )
|
rosół z makaronem, pieczeń drobiowa duszona , marchewka gotowana, ziemniaki, woda z cytryną, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
kisiel truskawkowy ze śmietanką, ciastka w czekoladzie deserowej, jabłko, herbata, ( alergeny: 1; 3; 7 )
|
P I Ą T E K |
płatki kukurydziane z mlekiem, chałki, masło, serek homogenizowany, powidła, herbata, marchewka w talarkach, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa grochowa z ziemniakami, naleśniki z jabłkiem, napój ,,Kubuś”, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
pieczywo Wasa z masłem, bukiet warzyw, herbata zwykła, ( alergeny: 1; 7 ) |
* Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.
JADŁOSPIS od 19.09. do 23.09.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
P O N I E D Z I A Ł E K |
pieczywo mieszane, masło, pasta z jajek ze szczypiorkiem, pomidory malinowe, herbata, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
zupa jarzynowa z ziemniakami, łazanki z kiszoną kapustą, papryką i wędliną, woda + sok 100%, ( alergeny: 1; 3; 9 ) |
drożdżówki z owocami (wypiek własny ), bawarka, ( alergeny: 1;3; 7) |
W T O R E K
|
pieczywo wieloziarniste, masło, ser żółty SALAMI, miód, pomidory malinowe, herbata z cytryną, mleko, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa meksykańska z fasolą i ziemniakami, gulasz wieprzowy z kaszą, ogórek kwaszony, napój jabłkowo – miętowy, ( alergeny: 1; 3; 9 ) |
koktajl owocowy, herbatniki, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7)
|
Ś R O D A |
pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa, papryka, ogórek kwaszony, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa pomidorowa z ryżem, kaszanka, kapusta kiszona gotowana, puree ziemniaczane z koperkiem, kompot śliwkowy, ( alergeny: 1; 7; 9 ) |
bułki mleczne z masłem i dżemem, czekolada deserowa, herbata, ( alergeny: 1; 7 ) |
C Z W A R T E K
|
bułki wieloziarniste, masło, makrela wędzona, pomidory malinowe, ogórek kwaszony, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 4; 7 )
|
zupa owocowa z makaronem, schab duszony w sosie własnym, ziemniaki, kalafior gotowany, woda z cytryną, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
budyń śmietankowy, śliwki, herbata, ( alergeny: 1; 7 )
|
P I Ą T E K |
zupa mleczna z kluseczkami, chleb pszenny, masło, serek ,,Łaciaty”, powidła, herbata z imbirem i pomarańczą, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
zupa ogórkowa z ziemniakami, kluseczki serowe z masłem i bułką tartą, arbuz, napój ,,Kubuś”, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
pizza z szynką i warzywami, herbata zwykła, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
* Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.
JADŁOSPIS od 12.09. do 16.09.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
P O N I E D Z I A Ł E K |
pieczywo mieszane, masło, ser żółty, papryka czerwona, ogórek świeży, herbata z cytryną, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa ziemniaczana z natką pietruszki, racuchy drożdżowe a jabłkiem, arbuz, woda + sok 100%, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
parówki z szynki na ciepło, ketchup, pieczywo z masłem i pomidorem, herbata, ( alergeny: 1; 7) |
W T O R E K
|
bułki wieloziarniste, masło, pasta z wędliny, pomidory malinowe, herbata, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa z fasolki szparagowej żółtej i zielonej z ziemniakami, spaghetti z mięsem mielonym w sosie bolońskim, woda z cytryną, ( alergeny: 1; 3; 9 ) |
kaszka manna z malinami, herbata, ( alergeny: 1; 7)
|
Ś R O D A |
pieczywo mieszane, masło, szynka delikatesowa, pomidory malinowe, ogórek świeży, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa koperkowa z makaronem, kopytka ziemniaczane z wędliną, kapusta kiszona gotowana, napój ,,Kubuś”, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
murzynki ,,Całuski”, banany, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
C Z W A R T E K
|
pieczywo wieloziarniste, masło, szynka krucha, papryka, ogórek kwaszony, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 )
|
rosół z kluseczkami, potrawka drobiowa w białym sosie z ryżem, marchewka z groszkiem, kompot śliwkowy, ( alergeny: 1; 3; 7; 9) |
babka cytrynowa (wypiek własny), śliwki, herbata, ( alergeny: 1; 3; 7 )
|
P I Ą T E K |
bułki mleczne, masło, serek ,,Twój smak”, dżem 100%- wiśniowy, kakao, herbata, marchewka, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa brokułowa z makaronem, filet rybny, surówka selerowa z marchewką i jabłkiem, ziemniaki-puree, napój jabłkowo-miętowy, ( alergeny: 1; 3; 4; 7; 9 ) |
ciastka-wafelki kakaowe, owoce, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
* Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.
JADŁOSPIS od 05.09. do 09.09.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
P O N I E D Z I A Ł E K |
pieczywo pszenno – żytnie, masło, pasta twarogowa z koperkiem, pomidory malinowe, herbata z cytryną, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 3; 7 ) |
zupa pomidorowa z ryżem, jajko gotowane w sosie musztardowym, fasolka szparagowa żółta, ziemniaki – puree, woda + sok 100%, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
placek drożdżowy z kruszonką i owocami (wypiek własny), bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7) |
W T O R E K
|
pieczywo mieszane, masło, polędwica sopocka, papryka, herbata, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa owocowa z makaronem, pieczeń wieprzowa duszona w sosie własnym, buraczki, ziemniaki, napój jabłkowo-miętowy, ( alergeny: 1; 3 ) |
jabłko pieczone z miodem, chrupki kukurydziane, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7)
|
Ś R O D A |
bułki wieloziarniste, masło, pasztetowa, papryka, ogórek kwaszony, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa gulaszowa z ziemniakami, makaron ze szpinakiem, kompot śliwkowy, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
marchewka z jabłkiem, biszkopty, herbata, ( alergeny: 1; 3 ) |
C Z W A R T E K
|
pieczywo mieszane, masło, szynka BRACKA, pomidory malinowe, sałata lodowa, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 )
|
barszcz czerwony z makaronem, kotlety mielone, mizeria z jogurtem naturalnym i koperkiem, ziemniaki, woda + sok 100%, ( alergeny: 1; 3; 7; 9) |
kisiel ze śmietanką, ciastka w czekoladzie deserowej, śliwki, herbata, ( alergeny: 1; 3; 7 )
|
P I Ą T E K |
płatki kukurydziane z mlekiem, rogale, masło, serek homogenizowany truskawkowy, dżem 100%, herbata, jabłko, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa leningradzka z ziemniakami, ryż na mleku z bananami, napój ,,Kubuś”, ( alergeny: 1; 7; 9 ) |
zapiekanki z szynką i warzywami, herbata, ( alergeny: 1; 7 ) |
* Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.
JADŁOSPIS od 01.09. do 02.09.
|
ŚNIADANIE |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
P O N I E D Z I A Ł E K |
—————————————
|
——————————————- |
—————————————–
|
W T O R E K
|
—————————————
|
——————————————
|
————————————-
|
Ś R O D A |
————————————– |
—————————————— |
————————————– |
C Z W A R T E K |
chleb pszenno-żytni, masło, szynka biała, ogórek świeży, pomidory malinowe, sałata lodowa, papryka czerwona, ser żółty, kawa zbożowa z mlekiem, herbata zwykła, ( alergeny: 1; 7 ) |
rosół z makaronem i natką pietruszki, kotlety drobiowe, gotowana marchewka, ziemniaki – puree z koperkiem, woda z cytryną, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 )
|
jogurt z kawałkami owoców, herbatniki, napój, ( alergeny: 1; 3; 7 )
|
P I Ą T E K |
chleb pszenny, masło, serek kanapkowy wielosmakowy, dżem, herbata z cytryną, mleko, talarki marchewkowe, ( alergeny: 1; 7 ) |
zupa jarzynowa z ziemniakami, pierogi z twarogiem i masłem, arbuz, napój ,,Kubuś”, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 ) |
pieczywo, masło, bukiet warzyw, herbata, ( alergeny: 1; 7 ) |
* Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.