Jadłospis

JADŁOSPIS od 04.09. do 08.09.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

P

O

N

I

E

D

Z

I

A

Ł

E

K

pieczywo mieszane, masło,

ser żółty,

pomidory malinowe,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

barszcz czerwony z ziemniakami,

makaron z sosem szpinakowym,

woda z cytryną,        

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

placek drożdżowy z owocami (wypiek własny),

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

W

T

O

R

E

K

 

bułki wieloziarniste,

masło, pasztetowa,

ogórek kwaszony,

papryka czerwona,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,                                  

( alergeny: 1; 7 )

zupa owocowa z makaronem,

kotlety drobiowe, surówka porowa z jabłkiem i marchewką, ziemniaki puree z koperkiem,

woda + sok 100%,

( alergeny: 1; 3; 7 )

kisiel truskawkowy,

ciastka kruche,

banany,

herbata,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

Ś

R

O

D

A

pieczywo mieszane, masło,

szynka włoska, ogórek świeży, papryka,

sałata lodowa,

herbata,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

kapuśniak z białej kapusty z przecierem pomidorowym,

gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, sałatka szwedzka z marchewką,

kompot wieloowocowy,

( alergeny: 1; 7; 9 )

koktajl malinowo -bananowy,

chrupki kukurydziane,

herbata,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

C

Z

W

A

R

T

E

K

 

bułki wieloziarniste, masło, szynka BRACKA, pomidory malinowe, ogórek kwaszony,

kawa zbożowa z mlekiem,

herbata zwykła,

( alergeny: 1; 3; 7 )

zupa brokułowa z makaronem,

schab duszony w sosie własnym, kapusta biała gotowana,

ziemniaki,

woda + sok 100%,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

gofry,

owoce,

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

 

 

 

P

I

Ą

T

E

K

rogale mleczne, masło, serek homogenizowany,

dżem 100% malinowy,

kakao,

herbata z cytryną,

paluszki marchewkowe,

( alergeny: 1; 7 )

zupa ziemniaczana z natką pietruszki,

racuchy drożdżowe,

arbuz,

napój ,,Kubuś”,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

tosty z serem i szynką,

jabłko,

herbata,

( alergeny: 1; 7 )

                                                                                                                                                                                                    * Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.

JADŁOSPIS  01.09.2023r.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

P

O

N

I

E

D

Z

I

A

Ł

E

K

 

 

 

————————————-

 

 

 

——————————————-

 

 

 

————————————

 

W

T

O

R

E

K

 

 

 

 

————————————-

 

 

 

——————————————-

 

 

 

———————————–

 

Ś

R

O

D

A

 

 

 

————————————-

 

 

 

——————————————

 

 

 

————————————

 

C

Z

W

A

R

T

E

K

 

 

 

 

 

————————————-

 

 

 

 

——————————————

 

 

 

 

 

————————————

 

 

 

 

P

I

Ą

T

E

K

pieczywo mieszane, masło, serek kanapkowy,

powidła, miód lipowy, pomidory malinowe,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

zupa jarzynowa z ziemniakami,

pierogi leniwe z masłem, arbuz,

sok 100% multiwitamina,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

kanapki z jajkiem i warzywami,

herbata,

( alergeny: 1; 3; 7 )

                                                                                                                                                                                                    * Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.

JADŁOSPIS od 11.04. do 14.04.

 ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK
P O N I E D Z I A Ł E K      —————————————        ——————————————-      —————————————-          
  W T O R E K  pieczywo mieszane, masło, ser żółty, pomidory, dżem 100% wiśniowy, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem                                 ( alergeny: 1; 7 )zupa jarzynowa, naleśniki z jabłkami, sok marchewkowy, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 )deser mleczny, herbata, ( alergeny: 1; 7 )  
Ś R O D Abułki wieloziarniste, masło, twarożek z zielonym ogórkiem, papryka,  rzodkiewka, herbata zwykła, kawa zbożowa z mlekiem, ( alergeny: 1; 7 )rosół z makaronem, kurczak duszony w sosie własnym, marchewka gotowana, ziemniaki, kompot wieloowocowy, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 )galaretka truskawkowa, ciastka – herbatniki, pomarańcza, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 )
  C Z W A R T E K  pieczywo mieszane, masło, polędwica sopocka, papryka, ogórek kwaszony, kawa zbożowa z mlekiem, herbata zwykła, ( alergeny: 1; 7 )zupa leningradzka z ziemniakami, i kaszą jęczmienną, pulpety wieprzowa w sosie pomidorowym z makaronem, brokuły, woda + sok 100%, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 )  kaszka manna, owoce, herbata, ( alergeny: 1; 7 )      
  P I Ą T E Kpłatki kukurydziane z mlekiem, chałki, masło, serek ,,Łaciaty’’, powidła, herbata z cytryną, paluszki marchewkowe, ( alergeny: 1; 7 )zupa meksykańska z kukurydzą, ryż na mleku z masłem i bananami, napój ,,Kubuś”, ( alergeny: 1; 3; 7; 9 )pizza z warzywami i serem mozzarella, bawarka, ( alergeny: 1; 3; 7 )

                                                                                                                                                                                                    * Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.

JADŁOSPIS od 13.03. do 17.03.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

P

O

N

I

E

D

Z

I

A

Ł

E

K

pieczywo mieszane, masło,

twarożek ze szczypiorkiem,

papryka czerwona,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 3; 7 )

zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami,

łazanki z warzywami i wędliną,

kompot śliwkowy,    

( alergeny: 1; 3; 9 )

jogurt z kawałkami owoców,

paluszki Juniorki,

herbata,

( alergeny: 1; 7 )

 

W

T

O

R

E

K

 

pieczywo mieszane,

masło, szynka ROGOWSKA,

sałata lodowa,

pomidory,

herbata,

kawa zbożowa z mlekiem,                                  

( alergeny: 1; 7 )

zupa owocowa z makaronem,

polędwiczki wieprzowe w sosie własnym,

kapusta kiszona gotowana,

ziemniaki,

woda z cytryną,

( alergeny: 1; 3; 7 )

ciasto murzynek (wypiek własny),

jabłko,

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

Ś

R

O

D

A

pieczywo mieszane, masło,

szynka chlebowa, rzodkiewka,

papryka kolorowa,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

zupa ogórkowa z ziemniakami i koperkiem,

pierogi leniwe z masłem i cynamonem, pomarańcza,

napój marchewkowo – brzoskwiniowy,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

pieczywo Wasa,

masło,

bukiet warzyw,

herbata,

( alergeny: 1; 7 )

 

C

Z

W

A

R

T

E

K

 

bułki wieloziarniste, masło, pasta rybna z kiszonym ogórkiem,

pomidory,

kawa zbożowa z mlekiem,

herbata,

( alergeny: 1; 3; 4; 7 )

rosół z ryżem,

kotlety mielone, surówka z kapusty pekińskiej z zielonym ogórkiem, papryką, rzodkiewką i kukurydzą, puree ziemniaczane z masłem i koperkiem,

kompot wieloowocowy,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

kaszka manna,

pomarańcza,

herbata,

( alergeny: 1; 7 )

 

 

 

 

P

I

Ą

T

E

K

pieczywo pszenne, masło,

serek homogenizowany, dżem 100% truskawkowy, mleko,

herbata z cytryną,

paluszki marchewkowe,

( alergeny: 1; 7 )

barszcz czerwony z makaronem,

jajko gotowane w sosie musztardowym,  fasolka szparagowa, ziemniaki,

woda + sok 100%,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

wafelki kakaowe,

banany,

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7 )

                                                                                                                                                                                                    * Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.

JADŁOSPIS od 13.02. do 17.02.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

P

O

N

I

E

D

Z

I

A

Ł

E

K

pieczywo mieszane, masło,

ser żółty bydgoski,

pomidory malinowe,

miód,

herbata zwykła,

kakao,

( alergeny: 1; 7 )

zupa brokułowa z makaronem,

jajko gotowane w sosie musztardowym, fasolka szparagowa, ziemniaki,

woda + sok 100%,                    

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

kaszka manna,

pomarańcza,

herbata,

( alergeny: 1;  7 )

 

W

T

O

R

E

K

 

bułki wieloziarniste,

masło, pasztetowa,

ogórek kiszony,

papryka czerwona,

herbata,

kawa zbożowa z mlekiem,                                  

( alergeny: 1; 7 )

kapuśniak z kapusty kwaszonej z ziemniakami,

kaszotto z kurczakiem i warzywami,

woda z cytryną,

( alergeny: 1; 3 ; 7; 9 )

deser mleczny z owocami i ciasteczkami,

herbata,

( alergeny: 1; 3 ; 7)

 

Ś

R

O

D

A

bułki mieszane, masło, szynka krucha,

pomidory,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

zupa jarzynowa z ziemniakami,

pierogi leniwe z masłem,

pomarańcza,

woda + sok %,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

pieczywo chrupkie Wasa z masłem i warzywami,

bawarka,

( alergeny: 1; 7 )

 

C

Z

W

A

R

T

E

K

 

pieczywo wieloziarniste, masło, szynka drobiowa, papryka kolorowa,

sałata lodowa,

ogórek świeży,

kawa zbożowa z mlekiem,

herbata zwykła,

( alergeny: 1;  7 )

rosół z kluseczkami,

kotlety schabowe, surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem kwaszonym i jabłkiem, ziemniaki puree z koperkiem,

sok wieloowocowy,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

 

pączki na jogurcie naturalnym (wypiek własny),

jabłka,

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7)

 

 

 

 

P

I

Ą

T

E

K

zupa mleczna budyniowa, rogale, masło, serek ,,Łaciaty”, dżem 100%,

herbata owocowa i imbirem,

marchewka,

( alergeny: 1; 7 )

zupa fasolowa z ziemniakami,

makaron z sosem szpinakowym,

napój ,,Kubuś”,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

gofry,

banany,

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7 )

JADŁOSPIS od 06.02. do 10.02.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

P

O

N

I

E

D

Z

I

A

Ł

E

K

pieczywo, masło,

ser żółty,

pomidory,

dżem truskawkowy,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

kotlety rybne,

fasolka szparagowa żółta,

ziemniaki,

woda + sok 100%,                    

( alergeny: 1; 3; 4; )

budyń śmietankowy,

owoce,

herbata,

( alergeny: 1; 7 )

 

W

T

O

R

E

K

 

pieczywo,

masło, szynka krucha,

ogórek kwaszony,

herbata,

kawa zbożowa z mlekiem,                                  

( alergeny: 1; 7 )

rosół z makaronem,

potrawka drobiowa z ryżem,

marchewka z groszkiem,

napój ,,Kubuś”,

( alergeny: 1; 3 ; 7; 9 )

deser truskawkowy,

ciastka – biszkopty,

bawarka,

( alergeny: 1; 3 ; 7)

 

Ś

R

O

D

A

pieczywo, masło,

szynka,

papryka czerwona,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

zupa ogórkowa z koperkiem,

placki ziemniaczane,

jabłko,

kompot,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

jogurt z kawałkami owoców,

paluszki,

herbata,

( alergeny: 1; 7 )

 

C

Z

W

A

R

T

E

K

 

pieczywo, masło,

jajko gotowane,

papryka,

kawa zbożowa z mlekiem,

herbata z cytryną,

( alergeny: 1; 3; 7 )

pieczeń wieprzowa duszona w sosie własnym,

kapusta gotowana,

ziemniaki,

sok 100% jabłkowy,

( alergeny: 1; 7 )

 

ciasto marchewkowe (wypiek własny),

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

 

 

 

P

I

Ą

T

E

K

płatki kukurydziane z mlekiem, pieczywo, masło,

serek topiony, powidła,

herbata zwykła,

jabłko,

( alergeny: 1; 7 )

zupa ziemniaczana z natką pietruszki,

makaron z sosem owocowym,

woda z cytryną,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

bułka mleczna z masłem,

pomarańcza,

herbata,

( alergeny: 1; 7 )

                                                                                                                                                                                                    * Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.

JADŁOSPIS od 16.01. do 20.01.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

P

O

N

I

E

D

Z

I

A

Ł

E

K

pieczywo mieszane, masło,

ser żółty, pomidory malinowe,

powidła,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

zupa warzywna z ziemniakami,

łazanki z wędliną, kapustą kwaszoną i papryką,

napój ,,Kubuś”,                        

( alergeny: 1; 3; 9 )

murzynki,

gruszki,

herbata,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

W

T

O

R

E

K

 

pieczywo wieloziarniste,

masło, kiełbasa szynkowa,

ogórek kwaszony,  pomidory malinowe,

herbata,

kawa zbożowa z mlekiem,                                  

( alergeny: 1; 7 )

zupa koperkowa z makaronem,

gołąbki w sosie pomidorowym,

ziemniaki,

woda z cytryną,

( alergeny: 1; 3 ; 7; 9 )

kanapki z jajkiem i warzywami,

herbata,

( alergeny: 1; 3 ; 7)

 

Ś

R

O

D

A

bułki mieszane, masło, szynka gotowana z indyka, sałata lodowa, papryka kolorowa,

herbata z cytryną i imbirem,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

zupa pomidorowa z kaszą,

bitki wieprzowe w sosie własnym, 

surówka szwedzka, ziemniaki,

woda + sok %,

( alergeny: 1; 7; 9 )

koktajl truskawkowy,

wafelki kakaowe,

herbata,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

C

Z

W

A

R

T

E

K

 

pieczywo wieloziarniste, masło, pasta rybna z ogórkiem kwaszonym, pomidory malinowe,

kawa zbożowa z mlekiem,

herbata zwykła,

( alergeny: 1; 3; 4; 7 )

rosół z makaronem,

kurczak w sosie potrawkowym, ryż,

marchewka z groszkiem,

sok 100% pomarańczowy,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

 

faworki drożdżowe (wypiek własny),

pomarańcza,

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7)

 

 

 

 

P

I

Ą

T

E

K

zupa mleczna, pieczywo pszenne, masło, serek ,,Łaciaty”, dżem 100%, miód naturalny,

herbata z truskawkami i cytryną,

marchewka,

( alergeny: 1; 7 )

barszcz czerwony z ziemniakami,

racuchy drożdżowe, mandarynki,

sok wieloowocowy,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

parówki z szynki na ciepło, ketchup, pieczywo, masło,

jabłko,

herbata,

( alergeny: 1; 7 )

                                                                                                                                                                                                    * Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.

JADŁOSPIS od 19.12. do 23.12.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

P

O

N

I

E

D

Z

I

A

Ł

E

K

pieczywo wieloziarniste,

masło, pasta z  jajek ze szczypiorkiem, pomidory malinowe,

kawa zbożowa z mlekiem,

herbata owocowa,, PROSTO Z LASU”,

( alergeny: 1; 3; 7 )

zupa ogórkowa  z koperkiem,

pierogi leniwe z masłem,

mandarynki,

woda + sok 100%,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

parówka w chlebie tostowym,

jabłko,

herbata,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

W

T

O

R

E

K

 

bułki  mieszane, masło,

pasztetowa, ogórek kwaszony, papryka czerwona,

kawa zbożowa z mlekiem,

herbata z cytryną,

( alergeny: 1; 7 )

barszcz czerwony z makaronem,

śledź z marchewką  i jogurtem naturalnym, ziemniaki,

kompot wieloowocowy,

( alergeny: 1; 3; 4; 7; 9 )

murzynek (wypiek własny),

owoce,

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

Ś

R

O

D

A

pieczywo wieloziarniste, masło, szynka rogowska, pomidory malinowe,

kawa zbożowa z mlekiem,

herbata zwykła,

( alergeny: 1; 7 )

spaghetti z mięsem mielonym w sosie bolońskim z pestkami słonecznika,

woda z cytryną,

( alergeny: 1; 3 )

pierniki domowe,

mandarynki,

bawarka,

 ( alergeny: 1; 3; 7 )

 

C

Z

W

A

R

T

E

K

 

pieczywo mieszane,

masło, pasta serowa z rzodkiewką,

papryka kolorowa,

kakao,

herbata,

( alergeny: 1; 7 )

rosół  z kluseczkami,

udko z kurczaka duszone w sosie własnym, ziemniaki, marchewka gotowana,

napój  jabłkowo-miętowy,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

 

kaszka manna,

pomarańcza,

herbata,

( alergeny: 1; 7 )

 

 

 

 

P

I

Ą

T

E

K

pieczywo mieszane, masło, serek kanapkowy,

dżem truskawkowy,

kawa zbożowa mlekiem,

herbata,

jabłko,

( alergeny: 1; 7 )

filet rybny, fasolka szparagowa żółta,

puree ziemniaczane z koperkiem,

sok pomarańczowy 100%,

( alergeny: 1; 3; 4; 7 )

ciasto marchewkowe (wypiek własny),

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7 )

JADŁOSPIS od 05.12. do 09.12.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

P

O

N

I

E

D

Z

I

A

Ł

E

K

pieczywo mieszane, masło, twarożek z zielonym ogórkiem i koperkiem,

pomidory malinowe,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

barszcz czerwony z makaronem,

ryba smażona, surówka z kiszonej kapusty z marchewką,

ziemniaki-puree,

kompot,                                    

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

placek z kruszonką i owocami (wypiek własny),

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7)

 

W

T

O

R

E

K

 

bułki wieloziarniste, masło, pasta z wędliny z natką pietruszki,

papryka kolorowa,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,                             

( alergeny: 1; 3; 7 )

rosół z makaronem,

potrawka drobiowa,

marchewka z groszkiem,

ryż,

napój ,,Kubuś”,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

jogurt z kawałkami owoców,

biszkopty,

herbata,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

Ś

R

O

D

A

pieczywo mieszane,

masło, szynka BRACKA,  sałata lodowa, papryka, ogórek kwaszony,

herbata,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

zupa leningradzka,

knedle ziemniaczano – serowe z wiśniami i masłem,

sok 100 % – pomarańczowy,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

pieczywo pszenne z masłem,

parówki z szynki na ciepło, ketchup,

herbata,

marchewka do chrupania,

( alergeny: 1; 7 )

 

C

Z

W

A

R

T

E

K

 

pieczywo wieloziarniste, masło, jajko gotowane, ser żółty,

pomidory malinowe, sałata lodowa,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 3; 7 )

zupa serowa z makaronem,

gulasz wieprzowy,  

buraczki wiórki,

ziemniaki,

woda z cytryną,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

jabłko pieczone z miodem,

ciastka,

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7)

 

 

 

 

 

P

I

Ą

T

E

K

bułki mleczne, masło, serek ,,Twój smak”, powidła śliwkowe, miód,

herbata z imbirem i pomarańczą, kakao,

( alergeny: 1; 7 )

zupa jarzynowa z ziemniakami,

makaron ze szpinakiem,

woda + sok 100%,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

gofry (wypiek własny),

mandarynki,

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7 )

                                                                                                                                                                                                    * Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.

 

JADŁOSPIS od 26.09. do 30.09.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

P

O

N

I

E

D

Z

I

A

Ł

E

K

pieczywo mieszane, masło, pasta twarogowa ze szczypiorkiem,

pomidory malinowe, dżem 100% truskawkowy,

herbata,

mleko

( alergeny: 1; 7 )

barszcz czerwony  makaronem,

kotlety z jajek, fasolka szparagowa żółta,

ziemniaki puree z koperkiem,

woda + sok 100%,                   

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

ciasto marchewkowe (wypiek własny ),

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7)

 

W

T

O

R

E

K

 

pieczywo wieloziarniste, masło, szynka biała, sałata lodowa, papryka czerwona, ogórek świeży,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,                             

( alergeny: 1; 7 )

zupa krupnik z ziemniakami,

pulpety wieprzowe w sosie pomidorowym z makaronem,

brokuły gotowane,

kompot śliwkowy,

( alergeny: 1; 3; 9 )

sałatka owocowa z jogurtem naturalnym,

chrupki kukurydziane,

napój,

( alergeny: 1; 7)

 

Ś

R

O

D

A

pieczywo pszenne,, masło, parówki z szynki na ciepło, ketchup, pomidory malinowe,

herbata z cytryną,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

kapuśniak z białej kapusty z przecierem pomidorowym,

pierogi leniwe z masłem,

owoce,

napój marchewkowy,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

wafelki kakaowe,

śliwki,

herbata,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

C

Z

W

A

R

T

E

K

 

bułki wieloziarniste, masło, pasztetowa, pomidory malinowe,

ogórek kwaszony,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

 

 

rosół z makaronem,

pieczeń drobiowa duszona ,

marchewka gotowana, ziemniaki,

woda z cytryną,

( alergeny: 1; 3; 7 )

kisiel truskawkowy ze śmietanką,

ciastka w czekoladzie deserowej,

jabłko,

herbata,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

 

 

 

 

P

I

Ą

T

E

K

płatki kukurydziane z mlekiem, chałki, masło, serek homogenizowany, powidła, herbata, marchewka w talarkach,

( alergeny: 1; 7 )

zupa grochowa z ziemniakami,

naleśniki z jabłkiem,

napój ,,Kubuś”,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

pieczywo Wasa z masłem,

bukiet warzyw,

herbata zwykła,

( alergeny: 1; 7 )

                                                                                                                                                                                                    * Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.

JADŁOSPIS od 19.09. do 23.09.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

P

O

N

I

E

D

Z

I

A

Ł

E

K

pieczywo mieszane, masło, pasta z jajek ze szczypiorkiem,

pomidory malinowe,

herbata,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 3; 7 )

zupa jarzynowa z ziemniakami,

łazanki z kiszoną kapustą, papryką i wędliną,

woda + sok 100%,                   

( alergeny: 1; 3; 9 )

drożdżówki z owocami (wypiek własny ),

bawarka,

( alergeny: 1;3;  7)

 

W

T

O

R

E

K

 

pieczywo wieloziarniste, masło, ser żółty SALAMI, miód, pomidory malinowe,

herbata z cytryną,

mleko,                               

( alergeny: 1; 7 )

zupa meksykańska z fasolą i  ziemniakami,

gulasz wieprzowy z kaszą,

ogórek kwaszony,

napój jabłkowo – miętowy,

( alergeny: 1; 3; 9 )

koktajl owocowy,

herbatniki,

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7)

 

Ś

R

O

D

A

pieczywo mieszane, masło, szynka konserwowa, papryka, ogórek kwaszony,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

zupa pomidorowa z ryżem,

kaszanka, kapusta kiszona gotowana, puree ziemniaczane z koperkiem,

kompot śliwkowy,

( alergeny: 1; 7; 9 )

bułki mleczne z masłem i dżemem, 

czekolada deserowa,

herbata,

( alergeny: 1; 7 )

 

C

Z

W

A

R

T

E

K

 

bułki wieloziarniste, masło, makrela wędzona,

pomidory malinowe,

ogórek kwaszony,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 4; 7 )

 

 

zupa owocowa z makaronem,

schab duszony w sosie własnym, ziemniaki,

kalafior gotowany,

woda z cytryną,

( alergeny: 1; 3; 7 )

budyń śmietankowy,

śliwki,

herbata,

( alergeny: 1; 7 )

 

 

 

 

 

P

I

Ą

T

E

K

zupa mleczna z kluseczkami, chleb pszenny, masło, serek ,,Łaciaty”, powidła, herbata z imbirem i pomarańczą,

( alergeny: 1; 3; 7 )

zupa ogórkowa z ziemniakami,

kluseczki serowe z masłem i bułką tartą, arbuz,

napój ,,Kubuś”,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

pizza z szynką i warzywami,

herbata zwykła,

( alergeny: 1; 3; 7 )

                                                                                                                                                                                                    * Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.

JADŁOSPIS od 12.09. do 16.09.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

P

O

N

I

E

D

Z

I

A

Ł

E

K

pieczywo mieszane, masło, ser żółty,

papryka czerwona,

ogórek świeży,

herbata z cytryną,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

zupa ziemniaczana z natką pietruszki,

racuchy drożdżowe a jabłkiem,

arbuz,

woda + sok 100%,                   

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

parówki z szynki na ciepło, ketchup, pieczywo z masłem i pomidorem,

herbata,

( alergeny: 1; 7)

 

W

T

O

R

E

K

 

bułki wieloziarniste, masło, pasta z wędliny, pomidory malinowe,

herbata,

kawa zbożowa z mlekiem,                               

( alergeny: 1; 7 )

zupa z fasolki szparagowej żółtej i zielonej z ziemniakami,

spaghetti z mięsem mielonym w sosie bolońskim,

woda z cytryną,

( alergeny: 1; 3; 9 )

kaszka manna z malinami,

herbata,

( alergeny: 1; 7)

 

Ś

R

O

D

A

pieczywo mieszane, masło, szynka delikatesowa, pomidory malinowe, ogórek świeży,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

zupa koperkowa z makaronem,

kopytka ziemniaczane z wędliną,  kapusta kiszona gotowana,

napój ,,Kubuś”,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

murzynki ,,Całuski”,

banany,

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

C

Z

W

A

R

T

E

K

 

pieczywo wieloziarniste, masło, szynka krucha,

papryka,

ogórek kwaszony,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

 

 

rosół z kluseczkami,

potrawka drobiowa w białym sosie z ryżem,

marchewka z groszkiem,

kompot śliwkowy,

( alergeny: 1; 3; 7; 9)

babka cytrynowa (wypiek własny),

śliwki,

herbata,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

 

 

 

 

P

I

Ą

T

E

K

bułki mleczne, masło, serek ,,Twój smak”, dżem 100%- wiśniowy, kakao,

herbata,

marchewka,

( alergeny: 1; 7 )

zupa brokułowa z makaronem,

filet rybny, surówka selerowa z marchewką i jabłkiem, ziemniaki-puree,

napój jabłkowo-miętowy,

( alergeny: 1; 3; 4; 7; 9 )

ciastka-wafelki kakaowe,

owoce,

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7 )

                                                                                                                                                                                                    * Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.

JADŁOSPIS od 05.09. do 09.09.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

P

O

N

I

E

D

Z

I

A

Ł

E

K

pieczywo pszenno – żytnie, masło, pasta twarogowa z koperkiem,

pomidory malinowe,

herbata z cytryną,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 3; 7 )

zupa pomidorowa z ryżem,

jajko gotowane w sosie musztardowym, fasolka szparagowa żółta,

ziemniaki – puree,

woda + sok 100%,                    

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

placek drożdżowy z kruszonką i owocami (wypiek własny),

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7)

 

W

T

O

R

E

K

 

pieczywo mieszane, masło, polędwica sopocka, papryka,

herbata,

kawa zbożowa z mlekiem,                               

( alergeny: 1; 7 )

zupa owocowa z makaronem,

pieczeń wieprzowa duszona w sosie własnym, buraczki,

ziemniaki,

napój jabłkowo-miętowy,

( alergeny: 1; 3 )

jabłko pieczone z miodem,

chrupki kukurydziane,

bawarka,

( alergeny: 1; 3; 7)

 

Ś

R

O

D

A

bułki wieloziarniste, masło, pasztetowa, papryka, ogórek kwaszony,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

zupa gulaszowa z ziemniakami,

makaron ze szpinakiem,

kompot śliwkowy,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

marchewka z jabłkiem,

biszkopty,

herbata,

( alergeny: 1; 3 )

 

C

Z

W

A

R

T

E

K

 

pieczywo mieszane, masło, szynka BRACKA,

pomidory malinowe, sałata lodowa,

herbata zwykła,

kawa zbożowa z mlekiem,

( alergeny: 1; 7 )

 

 

barszcz czerwony z makaronem,

kotlety mielone,

mizeria z jogurtem naturalnym i koperkiem,

ziemniaki,

woda + sok 100%,

( alergeny: 1; 3; 7; 9)

kisiel ze śmietanką,

ciastka w czekoladzie deserowej,

śliwki,

herbata,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

 

 

 

 

P

I

Ą

T

E

K

płatki kukurydziane z mlekiem, rogale, masło, serek homogenizowany truskawkowy, dżem 100%,

herbata,

jabłko,

( alergeny: 1; 7 )

zupa leningradzka z ziemniakami,

ryż na mleku z bananami,

napój ,,Kubuś”,

( alergeny: 1; 7; 9 )

zapiekanki z szynką i warzywami,

herbata,

( alergeny: 1; 7 )

                                                                                                                                                                                                    * Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.

JADŁOSPIS od 01.09. do 02.09.

 

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

P

O

N

I

E

D

Z

I

A

Ł

E

K

 

 

 

—————————————

 

 

 

 

——————————————-

 

 

 

—————————————–

 

 

 

 

 

 

W

T

O

R

E

K

 

 

 

 

—————————————

 

 

 

 

 

——————————————

 

 

 

 

 

————————————-

 

Ś

R

O

D

A

 

 

 

————————————–

 

 

 

——————————————

 

 

 

————————————–

 

C

Z

W

A

R

T

E

K

chleb pszenno-żytni,  

masło, szynka biała, ogórek świeży, pomidory malinowe, sałata lodowa,

papryka czerwona,

ser żółty,

kawa zbożowa z mlekiem, herbata zwykła,

( alergeny: 1; 7 )

rosół z makaronem i natką pietruszki,

kotlety drobiowe,

gotowana marchewka,

ziemniaki – puree z koperkiem,

woda z cytryną,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

 

 

jogurt z kawałkami owoców,

herbatniki,

napój,

( alergeny: 1; 3; 7 )

 

 

 

 

P

I

Ą

T

E

K

chleb pszenny, masło, serek kanapkowy wielosmakowy, dżem,

herbata z cytryną,

mleko,

talarki marchewkowe,

( alergeny: 1; 7 )

zupa jarzynowa z ziemniakami,

pierogi z twarogiem i masłem,

arbuz,

napój ,,Kubuś”,

( alergeny: 1; 3; 7; 9 )

pieczywo,

masło,

bukiet  warzyw,

herbata,

( alergeny: 1; 7 )

                                                                                                                                                                                                    * Alergeny występujące w jadłospisie według załącznika.

Skip to content